Project L&V geeft de beloofde pepperspray

dscn3575
Op de nieuwjaarsreceptie van Project L&V deze middag overliep Geert Neirynck voorzo’n 45 aanwezigen de politieke actualiteit in Lovendegem met een oog op de wereld.

Als Project L&V kijken we tevreden terug op het eerste jaar onder eigen vleugels. Alle cijfers wijzen er op dat er wel degelijk interesse is voor ons verhaal.

dscn3587In Lovendegem kijken we uit wanneer de CD&V en Open VLD-meerderheid eindelijk de debatten gaat openen waar de bevolking op zit te wachten: het RUP Recreatiepool en het politieke monster van Loch Ness van Lovendegem, het Administratief en Cultureel Centrum dat moet komen aan de Speelboom.

Na 3 jaar kunnen we ook terugkijken op het falen van N-VA als kracht van verandering. De grootste verandering is de samenstelling van de fractie. Dat is geen fenomeen van Lovendegem alleen maar ook in Vlaanderen. Blijkbaar is men bij N-VA momenteel meer bezig met het verschuiven van kopstukken naar de steden en hoe gemeenten met grote gaten in hun budget kunnen fusioneren met buurgemeenten.

Tot slot werd gekeken naar de gevolgen voor onze gemeente van de toestroom van vluchtelingen en de gevolgen daar van. Natuurlijk moeten echte vluchtelingen geholpen worden voor de duur van het conflict maar de nasleep van oudejaar in Duitsland enelders maakt duidelijk dat het mistgordijn dat rond deze problematiek wordt gespuid een bewust beleid is dat al jaren bestaat. De bestuurders beloven u een harde aanpak met pepperspray maar spuiten vooral een goedkoop geurtje waardoor de reuk gecamoufleerd wordt.

Als reactie gaf Project L&V de aanwezige dames dan ook een bodyspray (zie hierboven) met als opschrift ‘Pepperspray’, kwestie van op een ludieke manier de draak te steken met zowel het lakse en verhullende beleid als de allergie van de bestuurders voor alles wat naar verdediging ruikt voor de modale burgers.

De toespraak vindt u hier.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail