Blauwe zone eindelijk goedkoper?

01052015blauwezoneToen de blauwe zone werd ingevoerd in Lovendegem stelde burgemeester De Wispelaere dat het niet de bedoeling was om geld te verdienen aan dit verhaal maar wel de verkeersstromen beter te begeleiden. Dat lijkt zowat een standaardargument want in de evaluatie van de invoering van de blauwe zone in Evergem kwam dat ook naar voor.

Sinds 2014 werkt Lovendegem samen met Evergem, Nevele en Waarschoot voor de controle op de blauwe zone. En wat bleek uit een document in het College? De personeelskost voor Lovendegem was 15986 EUR en de bonnetjes kostten 5466 EUR. Dat komt neer op 1363 bonnen waarvan u als verantwoorde burger niet minder dan 1275 stuks correct betaalde. 95% heet zoiets. Dat komt neer op 34.075 EUR.

U kan rekenen? Ik ook. Gemiddelde kostprijs is dus 15.74 EUR.

Toch eens reden voor Project L&V om de meerderheid eens te vragen of met die gegevens de reeds jaren gevraagde daling van de retributie kon gebeuren naar 20 EUR.

In zijn antwoord stelde schepen Laroy dat het hem opviel dat er meer bonnen waren uitgeschreven dan vroeger omdat naar zijn aangeven er minder controles waren. Het verhaal van de kat en de muizen zeker? Daarnaast stelde hij dat er nog een afrekening ging komen maar dat dit voor bespreking naar het overleg van de gemeenten gaat. Op de verkeerscommissie zouden we misschien meer vernemen. In de begroting was er trouwens verwacht dat de prijs per ticket rond de 23 EUR zou liggen.

Maar hoe dan ook: zal volharding, doorzettingsvermogen en een goed geheugen het halen? We wachten af…

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

3 gedachten over “Blauwe zone eindelijk goedkoper?”

Reacties zijn gesloten.