Einde Streeknetwerk Meetjesland

en of we het meemaken....
en of we het meemaken….

In de vragenronde kwam Geert Neirynck terug op zijn vragen in februari over het Streeknetwerk Meetjesland en het is nu wel duidelijk: het Streeknetwerk is verleden tijd. Met het ontslag van directeur Geert Van De Woestyne is het laatste personeelslid weg. Er is enkel nog één administratief personeelslid dat het licht mag uitdoen. Als Project L&V kunnen we dit enkel betreuren.

Uit het persartikel bleek ook dat Veneco² de werking wou overnemen. Het werkgebied van die dienstverlenende organisatie is evenwel veel groter en het was mijn vraag wat er nog over zou blijven van het werk om van het Meetjesland een gekend merk te maken. Het Streeknetwerk bleek dan weliswaar geen perfect instrument te zijn maar dit vervangen door een organisatie die zelf in 2016 nog maar moet uitkijken wat er verder gebeurt leek me toch iets om vragen bij te hebben.

Burgemeester De Wispelaere antwoordde door te stellen dat Veneco² zich waarschijnlijk geografisch zal indelen en het Meetjesland daar als een soort subgroep zal fungeren.

Hiermee bevestigt men eigenlijk de reden waarom er van onze kant uit steeds vragen zijn geweest rond het project waarmee men de verrommeling op bestuurlijk vlak wou aanpakken. Maar dat daarmee ook meteen een organisme dat het Meetjesland als sterk merk met troeven op vlak van toerisme en natuur op de markt wou zetten verdwijnt maakt het des te pijnlijker.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail