Eindelijk keuze in uw belang

Te klein en klantonvriendelijk...
Te klein en klantonvriendelijk…

Na de start van de nieuwe meerderheid CD&V-Open VLD werd de kantoorruimte aan het Dorp snel opgezegd. Plannen om de zolder van het OCMW verdwenen en het dossier van het nieuwe Administratief en Cultureel Centrum evolueren maar traag. Maar de gevolgen lieten niet op zich wachten.

Het personeel werd quasi volledig ondergebracht in het gemeentehuis. Dat gemeentehuis is niet gebouwd voor een dergelijke bezetting. Zo is er geen degelijke ontvangstruimte voor onze inwoners. Die opmerking heb ik al eerder gemaakt. Om die reden heb ik al op 23 juni 2014 een plaatsbezoek gebracht en mijn bevindingen gegeven op de gemeenteraad 3 dagen later.

In de gemeenteraad van juni 2016 bij de bespreking van de  rekeningen van 2015 – toen bleek dat de investeringen voor een onthaalinrichting opnieuw werd geschrapt  –  dat de wachtkamer van een modale huisdokter professioneler is dan wat er nu op het gemeentehuis is. Het personeel doet wat het kan maar zit letterlijk op elkaar. Niet dat het de enige reden is voor het grote verloop van de voorbije jaren maar de goede sfeer bevorderen doet het alvast niet. Discussies over wie waar en in welk bureel moet zitten zijn er dan ook met regelmaat.

In het collegeverslag van 18 augustus 2016 was dan ook te lezen dat het college op zoek gaat naar containers om die achter het gemeentehuis te plaatsen. Op de raad van 29 september vroeg ik dan ook naar een concrete timing. Dat moest zeker lukken gezien de ervaring van het College met het plaatsen van containers. Dat zou rond nieuwjaar 2017 zijn en tegen dan wordt ook beslist welke dienst daar ondergebracht wordt.

Ik zou zeggen: eindelijk.

Optimaal is het allesbehalve. Maar het is toch in het belang van ons personeel en de bevolking dat u kan ontvangen worden op een treffelijke manier en uw dossier kan inkijken en bespreken zonder dat andere bezoekers ongewild moeten meeluisteren. Dat is nu hoegenaamd niet het geval.

Net nu de twijfels over het project van het Administratief en Cultureel Centrum rijzen wordt het tijd dat het College de kaarten op tafel legt.  Na ruim 25 jaar debat mag dat ook wel eens.

Geert Neirynck

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail