Geen QR-codes op gemeentelijke website

29042016smarthphoneQR-codes zijn de zwarte vierkante vlakken die her en der op wagens en affiches staan en waar je met een tablet of smartphone door het inscannen van die code naar de website van de desbetreffende firma kan surfen.

In Londen heeft men nu een ingenieus systeem bedacht waarmee je met die codes in contact kan komen met de vele honderden standbeelden en monumenten die de stad rijk is: je scant de code en het beeld belt je op om te zeggen wat het moet voorstellen.

Niet dat dit de bedoeling was van mijn vraag maar wel de vaststelling dat die QR-codes gratis zijn, gemakkelijk te plaatsen en veel handiger zijn dan grote panelen met uitleg. Bijna iedereen heeft ondertussen zo’n telefoon of tablet.

Maar met een aangepaste pagina of een ingesproken geluidsfragment zou dan op een aantal plaatsen van de gemeente op een aangename en moderne manier uitleg kunnen gegeven worden over gebouwen, pleinen en beelden.

Behalve het feit dat Comeet  al met een gelijkaardig project bezig is – waar de gemeente aan meewerkt via de Werkgroep Geschiedenis – blijkt de website van de gemeente niet geschikt voor mobieltjes.

Dat blijkt uit een test in 2014.

Mag ik het toch verbazend vinden dat in deze tijd en 2 jaar na de test er geen initiatief is genomen om dit in orde te brengen?

Geert Neirynck

vraag: 15032016qr  Antwoord: 20160426 brief toepassing QR-codes

 

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail