Horecabeleidsplan

03052016terrasIn 2014 betekende het koppen in de regionale pers: Lovendegem was 1 van de 7 gemeenten die geselecteerd waren voor de opmaak van een horecabeleidsplan.

De horeca heeft het moeilijk. De pogingen om het zwart geld uit de sector te krijgen zadelden de uitbaters met kosten en problemen op. Neem daarbij de stijgende kosten (elektriciteit, drankprijs) en de maatregelen tegen alcoholmisbruik en roken en de horeca is een sector die niet meer vooruit kan gaan.

Als Project L&V – maar ook gedragen vanuit andere fracties – vinden wij datmeer beleefbaar centra er voor kan zorgen dat de horeca leefbaar blijft. Maar het gaat ruimer dan dat uiteraard.

De resultaten van de studie zouden in 2016 bekend gemaakt worden en met de vraag in bijlage wil ik toch eens een stand van zaken van dit dossier en of er al concrete beleidsmaatregelen in de pijplijn zitten.

 

Geert Neirynck

 

19052016grvr

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail