‘Lokale partijen buiten spel gezet’

Vandaag publiceert ‘Het Laatste Nieuws’ dit artikel waarin ik het geciteerd word. In een krant komen nuances niet altijd tot hun recht en dus publiceer ik hier graag mijn volledige reactie op de vraag van Gaetan.


Voor een keer ben je aan de trage kant 😉. Die vraag krijg ik ondertussen regelmatig.

Voor de werking in de gemeenteraad verandert er niks. Ik ben en ik blijf onafhankelijk tot januari 2019.

Qua partners is de keuze klein. Er is enkel WGB in Waarschoot maar die zitten in een ander deel van het politieke spectrum en hebben al een kartel gevormd met N-VA in 2012. Ik heb nog niks gehoord maar een scenario zoals Nieuw Nevele in de fusie Deinze zou wel eens de onervarenheid van de N-VA kunnen verdoezelen.

Er is dus een simpele keuze voor de werking: verder doen of stoppen. Aan de reactie te merken zijn er toch heel wat burgers die zich steeds meer vragen beginnen te stellen bij het verloop van die fusie (en meer bepaald wat CD&V en Open VLD bekokstoven). Ik denk dat die mensen het recht hebben om hun stem te horen in de gemeenteraad. Want zowel SP.a als N-VA lijken om nationale redenen in te stemmen met dit voorakkoord Je zal wel gemerkt hebben dat er nog wel wat pijnpunten zijn in de fusie. Project L&V als zich is dus uitgespeeld maar we beraden ons over onze toekomst. Qua werkingsmiddelen kunnen we uiteraard niet op tegen de nationaal gestructureerde partijen. Maar als we een alternatief willen vormen heeft dat ook consequenties, onder meer in gesprek raken met inwoners an die gemeenten. Ik ken nog wel wat mensen (en ruimer dan de voormalige Vlaams Belang-werkingen). Of het zal lukken ze mee te krijgen is afwachten.

Hoe dan ook: voor mij is het eenvoudig. Het is dit of het is niks. Een lidkaart van een politieke partij hoeft voor mij de eerstkomende jaren niet meer.”

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail