Nog uit het College

Het College heeft sinds enkele jaren een eigen rubriek op de gemeentelijke website waar ze korte nieuwtjes plaatsen. De keuze van die artikels is natuurlijk interessant. Maar sommige dingen zijn ook interessant…

27022015pmdZo ontving het College een brief van IVM, gedateerd op 5 januari, met de melding dat na onderzoek van de klachten over de kwaliteit van de PMD-zakken de intercommunale op zoek gaat naar een andere leverancier. Klachten? Inderdaad. Overigens is het maar de vraag hoe lang die zakken in gebruik gaan blijven nu er onder meer in Aalter een proefproject loopt waar zaken als botervlootjes wel mee mogen gegeven worden in nieuwe, andersgekleurde zakken. Nu blijven er aardig wat zakken staan waarvan de inhoud als foutief is beoordeeld.

01052015blauwezone

En de resultaten van de Blauwe Zone voor 2015 zijn binnen. Die van 2014 hadden als resultaat dat het tarief voor dit jaar zakt naar 20 EUR.

Met 1140 retributies zijn dat er 220 minder dan in 2014. Dat gaf ongeveer 25.000 EUR aan retributies. 15 bonnen waren voor buitenlandse chauffeurs waarvan er amper 4 werden betaald. In totaal werd 12% niet betaald al zitten de laatste 2 maanden – waar er nog betalingen zullen moeten genoteerd worden – daar voor aardig wat tussen.

Besix – de firma die in Evergem, Lovendegem, Nevele en Waarschoot de controle verzorgt – had nog ander nieuws: de controleurs gaan nu ook per fiets op controle en krijgen een EHBO-opleiding.

 

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail