Politie besturen van onder het Cremlin?

Hoe dan ook een beeld dat verdwijnt….

Op de agenda van november ook de start van het ontbindingsproces van de Lowazone. En daar valt op dat – net zoals bij de fusies van de gemeenten – het een beetje holderdebolder gaat.

Voor de gelegenheid had men de korpschef uitgenodigd om het technisch gedeelte te verzorgen. De man bleek vooral een pleitbezorger te zijn van de fusie met Aalter-Knesselare. Het ging over de stedelijke problematiek van Eeklo, de R4 van Evergem en de centrumfunctie van Aalter.

Dat in die gemeente momenteel een discussie loopt over een gebouw dat gekocht is voor de politie werd evenwel niet vermeld. Dat er in Aalter al gesuggereerd wordt dat de administratie van de politiek zou komen werd een beetje vergeten.

Als Project L&V hebben we in augustus al de bedenking gemaakt dat de interventietijd vanuit Aalter en Deinze ongeveer gelijk is en dat die zone aan 2 gemeenten grenst van de resterende gemeenten van de Lowazone terwijl Aalter er maar aan 1 grenst. Een fusie met Meetjesland-Centrum en Evergem-Assenede zorgt meteen ook voor een grotere maar aanééngesloten zone. Dat past beter in het plaatje waar de visie op de politiezones van de federale overheid. Wij stemden dan ook als enigen tegen deze “oplossing”.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail