Politiepost blijft open

 

Op 6 februari verscheen dit bizar citaat in ‘Het Laatste Nieuws over de sluiting van de wijkpolitieposten naar aanleiding van de verhoogde dreigingsgraad:   “”Wat als dit de opmaat is naar een permanente sluiting? Mocht de Lowazone dit al van plan zijn, dan ga ik daar niet mee akkoord, laat dit duidelijk zijn”, aldus een vastberaden De Wispelaere. “

Geert Neirynck vond dit een rare uitspraak. De burgemeester is immers lid van het politiecollege en als zodanig ook het aanspreekpunt aangaande de politie voor gemeenteraadsleden. Hij zou dus niet weten wat er met de wijkpost van de politie ging gebeuren?

Op de vraag stelde burgemeester Dewispelaere dat de journalist zijn antwoord niet had weergegeven zoals hij het bedoelde en dat er van een sluiting niks aan is. We houden toch de vinger aan de pols in dit dossier. Als enigen stemmen wij immers tegen de politiebegroting omdat we van mening zijn dat Lovendegem een te klein aantal wijkagenten toegewezen krijgt. Dat hangt uiteraard samen met een discussie over fusies van te kleine politiezones waar de Lowazone duidelijk onder valt. Maar u heeft recht op dienstverlening zoals iedereen.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail