Project : een lijst voor de bokken

Een veel bekeken reeks vroeger was ‘De Paradijsvogels’ over het fictieve dorpje Leydonck-Waterland. Maar wie denkt dat wat er daar gebeurde enkel fictie was…. Er zijn nog gemeenten met nattigheid in de naam.

Voor zo’n 75 toehoorders wees Geert Neirynck er op dat de hele fusieoperatie eigenlijk enkel partijpolitieke belangen dient omdat de CD&V en de N-VA deze verkiezingen gebruiken als opwarmertje voor de verkiezingen die enkele maanden later volgen.

Daarnaast valt op dat de andere partijen het manoeuvre van CD&V en partenaire préféré Open VLD niks in de weg leggen. De N-VA denkt zelfs te mogen pronken met de fusie maar beseffen niet dat ze de weg hebben geplaveid voor minstens 6 jaar hetzelfde beleid. Bij de andere partijen zit men al te denken aan de zetels…Ze blaten vrolijk mee als schapen in de kudde van de herder (Tony Vermeire?).

Project wil anders zijn: dwars maar niet zonder inhoud. Niet tegen de fusie – want die is er nu -maar wel als duidelijk signaal naar de andere partijen. Project heeft een stap vooruit gezet met de beperkte middelen die we hebben. Wij willen geen schaap zijn in de kudde maar de bok waar rekening mee gehouden moet worden.  Wij zetten dus een stap vooruit. Met onze overtuiging en inhoud.

Neirynck besloot dan ook met ‘laat u niet lokken, stem voor de bokken’!

Klik op  speech voor de volledige tekst

 

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail