Project L&V : constructief meewerken aan grote dossiers

Politiek Lovendegem heeft er lang – te lang – op moeten wachten maar enkele grote dossiers zullen vanaf 2016 prominenter aan de agenda komen. Als lokale partij willen we daar een constructieve stempel op drukken. Dat is wat Geert Neirynck stelde bij de budgetbespreking in de recente gemeenteraad.

Vorig jaar vroegen we nog duidelijkheid over wat er ging komen want behalve het betalend containerpark invoeren leken heel wat dossiers in het slop te zitten.

Qua wegenwerken is het wel duidelijk dat met de rioleringswerken in de Bloemetjeswijk, Appensvoorde en Vellare het orderboekje al aardig vol zit.

Maar wat het ACC betreft hebben we onze grootste vragen over de nota die het College in het dossier van de projectbegeleiding heeft gestoken. Het ACC is misschien wel de laatste hele grote realisatie van de gemeente gezien de schaduw van de gemeentefusies. Dat is geen project dat even meerderheid tegen oppositie kan gestemd worden maar zo breed als mogelijk moet gedragen worden.

Daarenboven kwam er eindelijk – na 20 jaar wachten – schot in het dossier van de uitbreiding van het gemeentelijk sportcomplex. Geert Neirynck drukte ook daar de wens uit dat de opmaak van het Masterplan – dat de hele site moet organiseren – ook de nodige ruimte voor debat komt. Want in tegenstelling tot wat sommigen suggereren is het ganse dossier nodig om aan bestaande sporten voldoende capaciteit te geven maar ook ruimte te maken voor nieuwe sporten. Lovendegem moet een sprong maken van 1976 naar de 21e eeuw. Geert Neirynck hoopte dan ook dat dit kan gebeuren voor de 50e verjaardag van het sportcomplex.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail