Project L&V feliciteert VZW ‘De Idealisten’ met hun initiatief

NLD-20050704-ALMELO: Het voetbalstadion van Heracles is voorzien van kunstgras. ANP FOTO/LEX VAN LIESHOUT

Op de gemeenteraad van 3 september keurde de gemeenteraad unaniem een financieringsplan goed voor de aanleg van kunstgras op het duiveltjesterrein op het gemeentelijk sportcomplex, het gekende C-terrein.

Dat terrein kwam er een 10-tal jaren terug maar bleek zeer moeilijk te onderhouden. Het zorgde er voor dat bij periodes van slecht weer het veld onbespeelbaar werd en dat tot grote teleurstelling van ouders en spelertjes.

Een tiental mensen hebben een uniek concept ontwikkeld waarbij ze de handen in elkaar hebben geslagen en de vzw ‘ de Idealisten’ boven de doopvont gehouden. Deze vzw heeft tot doel de promotie en ondersteuning van jeugdsportactiviteiten in Lovendegem-Vinderhoute .Deze steun kan onder meer bestaan in een financiële tussenkomst in de infrastructuur zoals hier het geval zal zijn. Dankzij dit initiatief zal de jeugdwerking van KSK Lovendegem een doorbraak kennen die betekenisvol is voor de verdere groei naar interprovinciaal voetbal . Met deze steun ,een renteloze lening en een tussenkomst van de gemeente Lovendegem is het eerste kunstgrasveldje in Lovendegem een feit.

Als Project L&V wensen wij dit project alle succes toe. Het is immers duidelijk dat zelfs met de uitbreiding van het sportcomplex er nauwelijks plaats genoeg zal zijn voor de 250 jeugdspelers. Kunstgras zal de enige optie zijn om de terreinen daar én bespeelbaar én beschikbaar te houden voor andere sporten. Uit de behoeftenstudie van enkele jaren terug bleek dat het sportaanbod in Lovendegem immers beperkt is door een gebrek aan infrastructuur.

Het is nu net dàt wat de uitbreiding van het sportcomplex zo nodig maakt en dit project kan alleen maar de mogelijkheden van kunstgras duidelijk maken.

Peter Van Arnhem
Bestuurslid

 

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail