Project L&V vraagt inspraak volledige gemeenteraad in dossier ACC

gemeentehuisOp de raad van 3 september werd op de gemeenteraad het bestek voorgelegd voor de begeleiding van het project voor het nieuwe Administratieve en Culturele Centrum van Lovendegem. Krijgt Lovendegem het politieke Monster van Loch Ness dan toch ooit te zien? We kunnen het maar hopen…

Op voorstel van het College is er een begrootte post van 300.000 EUR voorzien wat er moet in slagen om ervaren firma’s aan te trekken voor dit project.

Als raadslid vind ik dat dit dossier te lang blijft hangen in een één-tweetje tussen het College en het Managementteam (MAT), een nieuwigheid in het gemeentedecreet waar de leidende ambtenaren ook hun inspraak hebben in het beleid.

Ondertussen blijft de dienstverlening op het gemeentehuis ondermaats. Niet omwille van het personeel maar wel door de omstandigheden waarin dit moet gebeuren. Daarnaast blijft het sukkelen om geschikte infrastructuur te vinden voor een aantal verenigingen waar de culturele infrastructuur na een debat van enkele tientallen jaren soelaas moet brengen.

Maar in een investering, niet toevallig het sluitstuk van de dorpskernrenovatie, van 7 miljoen EUR (zo begroot men toch…) lijkt het me logisch dat dit een project is waar alle partijen hun inbreng moeten hebben. Als we de nota doornemen (die al dateerde van juli vorig jaar) die het project schetst ontbreekt er nog het één en ander en zie ik een aantal zaken toch duidelijk anders. Ik wil niet op een raad ineens een dossier voorgeschoteld krijgen dat te nemen en te laten is. Net als bij de dorpskernrenovatie in de jaren 2003-2004 lijkt me een officieuze commissie met geïnteresseerde raadsleden nodig.

Geert Neirynck
Raadslid

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail