Project L&V vraagt ondersteuning JH Dino

21112015jeugdhuisDat de federale regering van N-VA, CD&V en Open VLD alle truckjes van de foor gebruiken om te besparen op de kap van de andere besturen is al een tijdje duidelijk. Maar wat Minister van Financiën Johan Van Overtvelt (N-VA) nu uit zijn mouw schudt is een aanslag op het jongerenverenigingsleven.

Vanaf 1 januari 2016 wil de minister dat jeugdhuizen met een omzet van meer dan 50.000 EUR per jaar BTW gaan betalen. Dit werd pas enkele weken geleden bekend. Opvallend dat er aan dit dossier ook een communautair tintje zit: het zijn vooral Vlaamse jeugdhuizen die hier de dupe van zijn. Tot zover niks nieuws in het Koninkrijk België.
Uit informatie die Geert Neirynck kon opvragen bleek al snel dat JH Dino hier ook het slachtoffer van is. Het jeugdhuis kende enkele maanden terug nog de nodige problemen om vrijwilligers te vinden en krijgt er nu ook een BTW-boekhouding bij met extra kosten met prijsstijgingen tot gevolg. Een andere optie is de afbouw van de werking.

Geert Neirynck vroeg dan ook op de gemeenteraad in welke mate het gemeentebestuur steun kon geven aan het jeugdhuis, bijvoorbeeld door het inschakelen van de ontvangerij voor de BTW-boekhouding. Schepen Caroline Fredrick ging het bekijken met het College.

Uiteraard valt te hopen dat de federale regering deze onzinnige maatregel schrapt. Tenzij men liever het thuisdrinken bij jongeren wil promoten?

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail