Project L&V wil echte doorlichting werking containerpark

In de gemeenteraad van maart werden de resultaten van het eerste jaar betalend gedeelte van het containerpark gepresenteerd. Het werd een typisch staaltje van liberale visie op besturen.

Zo verheugde schepen Van Brabandt zich in een sterke daling van het aantal bezoekers aan het containerpark en een scherpe daling in het aanleveren van allerlei restfracties. Gevolg van de operatie en de bijkomende besparingen op de kosten  is dat de afbetaling van de invoering van het betalend gedeelte niet op 4 maar op 2 jaar kan gebeuren.

In zijn reactie noemde Geert Neirynck dit een goednieuwsshow van de meerderheid. Zo stelde het College dat er geen klachten waren in Lovendegem over de werking. Met maar 3 officiële klachten zijn we daar ook snel klaar. Maar wat hem ergerde was dat de cijfers over de grenzen waarbij er een extra toeslag betaald moest worden ontbraken in het overzicht.

Het argument voor het betalend gedeelte in te voeren was het afvaltoerisme af te bouwen. Nu dat er blijkt te zijn kan het niet de bedoeling zijn om van het containerpark een extra bron van inkomsten te maken. Tenzij de CD&V-Open VLD-meerderheid echt van mening is dat voor de diensten van de gemeenten de volle pot moet betaald worden. Maar of ze die logica durven door te trekken valt te betwijfelen…

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail