Project niet voor schapen!

Met de middelen die Project heeft voert de partij deze periode een voorcampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in Lovendegem, Waarschoot en Zomergem. Met ‘Niet voor schapen’ heeft de partij het uiteraard niet over de dieren zelf maar wel over de schapen in de politiek.

In mijn nieuwjaarsreceptie had ik het over ‘De Paradijsvogels’, de serie over het fictieve dorpje aan de Leie waar de politieke strijd ging tegen de gevestigde partijen, de schapen, en de oppositie, de bokken. De bokken, met figuren als Pier De Smid, Bolle Verbuyck en Rietje Rans verweten de schapen vooral met zichzelf bezig te zijn en niet te luisteren naar de kleine man. Met een directe maar ook humoristische stijl kruidden de bokken de gemeenteraadsverkiezingen in het dorpje

Is er veel veranderd sinds dat toneelstuk en nu? Eigenlijk niet. Nog steeds doen ‘de schapen’ net hetzelfde als toen. Wie de fusie heeft gevolgd merkt dat pas nu de kritische bedenkingen die ik toen uitte ook weerklank vinden.

Eén opvallend verhaal in de fusies is het verdwijnen van de lokale partijen. En dat zou het einde zijn van een rijke traditie in de drie gemeenten. Eigenaardig genoeg zijn net de lokale partijen in het buitenland een belangrijke factor. Bij de Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen enkele maanden terug werden ze zelfs de grootste partij op landelijke vlak. Kiezers willen herkenbaarheid en niet de zoveelste opgedrongen nationale campagne of debatten met voorgekauwde slogans. In Lovendegem hebben we bewezen een authentiek geluid te kunnen brengen en wij willen dit na oktober 2018 verder zetten.

Project zal dan ook de komende tijd het pamflet bussen en komt er in het lokaal blad van Lovendegem ook verder op terug waarom wij ons niet laten opzij zetten door het kartel van de traditionele partijen.

Pamflet

Lokaal blad Lovendegem 

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail