Signalisatie blijft probleem Blauwe Zone

Op de Commissie Infrastructuur kregen we een overzicht van de uitgeschreven retributiebonnen in de Blauwe Zone van Lovendegem. Tijdens de gemeenteraad van april was op vraag van Geert Neirynck het financiële luik al bekeken.

Opvallend  is en blijft dat het kerkplein van Lovendegem met amper een 50 parkeerplaatsen goed is voor ongeveer 1/3 van alle bonnen. Op de vraag van Geert Neirynck of er een verband was met de dagen waarop er begrafenissen zijn (en dan veelal zaterdagmorgen) kon er niet direct een antwoord gegeven worden.

Het is een blijvende ergernis voor vooral bezoekers van buiten de gemeente om tijdens een uitvaart beboet te worden. Bij herhaling heeft Geert Neirynck die problematiek aangekaart en extra signalisatie gevraagd maar botste hij telkens op het College.

Schepen Laroy beloofde te onderzoeken of er meer en betere signalisatie mogelijk is. We wachten dus af hoe het College nu zal reageren.

Overigens blijft het een euvel dat het College bij de opmaak van de eerste nota rond het nieuw gemeentehuis (kwestie dat tegen dan de naam niet opnieuw is veranderd) waar een gevoelige uitbreiding van de parkeerfaciliteiten aan de Speelboom is voorzien nalaat om een visie op het verkeer in het centrum van Lovendegem voor te leggen.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail