Streeknetwerk Meetjesland: Tempus fugit…

en of we het meemaken....
en of we het meemaken….

Zoals aangekondigd diende Geert Neirynck een vraag in over de problemen rond het Streeknetwerk Meetjesland. Dat is een organisatie waar 14 gemeenten en de provincie deel van uitmaken en die overleg stimuleert maar ook het Meetjesland promoot.

Op 10 februari 2015 kregen 12 van de 14 gemeenten die beslist hadden om na een mislukte poging om een aantal intergemeentelijke samenwerkingsverbanden onder één dak te krijgen een doorstart te maken een brief van het Ministerie van Binnenlandse Aangelegenheden dat hun gemeenteraadsbesluiten hieromtrent ongeldig waren. 2 gemeenten ontsnapten dus aan het alziend oog van Minister Liesbeth Homans.

Op basis van een uitspraak uit 2002 mocht er immers niet meer gewerkt worden met een VZW. Op zijn zachtst is dat een raar verhaal.

Vooreerst zijn er in die 13 jaar zeker statutenwijzigingen geweest die dus vlot het toezicht passeerden. Daarenboven zat de voorganger van Minister Homans, huidig Minister-President Bourgeois, mee aan de tafel om de oprichting van die overkoepeling van die werking te begeleiden. Tot slot zijn er op vandaag nog dergelijke VZW’s, waaronder onder meer de VVSG die zowat als woordvoerder van de gemeentebesturen fungeert.

Het gevolg is uiteraard dat alle aangesloten gemeenten hun huiswerk opnieuw mogen gedaan en het zeer onduidelijk is wat er met de al ingekrimpte personeelsbezetting moet gebeuren.

Burgemeester Dewispelaere stelde dat er in de loop van begin maart een overleg zou komen binnen het Streeknetwerk. Afwachten of alle gemeenten nog mee zullen instappen in dit verhaal want dat is bij de doorstart maar nipt gelukt toen Eeklo lang twijfelde of het wel tot het Streeknetwerk Meetjesland wou behoren….

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Een gedachte over “Streeknetwerk Meetjesland: Tempus fugit…”

Reacties zijn gesloten.