Vlaams Belang Lovendegem-Vinderhoute wordt ‘Project L&V’

Op de nieuwjaarsreceptie van het Vlaams Belang in Lovendegem-Vinderhoute wordt komende zondag het nieuwe project van de werking voorgesteld: ‘Project L&V’. Hiermee beslist de werking zich enkel nog te richten op de lokale uitdagingen.

Gemeenteraadslid Geert Neirynck licht toe: “Gezien de tegenvallende resultaten van 2012 en 2014, drong de vraag zich op hoe we als lokale afdeling beter konden wegen op het beleid van Lovendegem. Afgelopen zomer volgde een beraad en uit gesprekken met tientallen inwoners bleek dat er wel een waardering was voor het afdelingswerk, maar dat deze appreciatie zich niet steeds vertaalde in stemmen of politiek engagement. Een lokale formule bleek op meer interesse te kunnen rekenen dan een nationale partijafdeling,” aldus Neirynck.

Na bijna 25 jaar Vlaams Belang voel ik geen enkele behoefte om mij aan een andere partij te binden.

Hoewel de nieuwe partij een onafhankelijke koers zal varen, benadrukt Neirynck de goede relaties met het Vlaams Belang, maar hij zet de deur ook open voor anderen: “Na bijna 25 jaar Vlaams Belang voel ik geen enkele behoefte om mij aan een andere partij te binden. Ik wil het verhaal dat ik hier nu al 14 jaar breng en de thema’s die ik in die tijd bespeeld heb, blijvend naar voor brengen. In 2018 willen we met een brede lijst en een lokaal programma naar de kiezer trekken. Een brede lijst betekent daarom geen kleurloze lijst maar wel een lijst waar we ons openstellen voor onafhankelijke personen die een meerwaarde willen betekenen voor een lokaal programma. Wij sluiten daarbij niemand uit en dus zeker het Vlaams Belang niet. Om het project te dragen, zal ik vanaf januari 2015 als onafhankelijke zetelen in de gemeenteraad.”

Het Vlaams Belang betreurt uiteraard de beslissing van Geert Neirynck om als onafhankelijke te gaan zetelen. Het blijft immers de bedoeling dat de partij in 2018 in zoveel mogelijk gemeenten wil opkomen onder haar eigen naam.

Niettegenstaande het lokale pad dat Geert Neirynck wenst te bewandelen, hoopt het Vlaams Belang verder op een constructieve manier te kunnen samenwerken met deze nieuwe Lovendegemse formatie.

Olaf Evrard
Regiovoorzitter Gent-Eeklo

Barbara Bonte
Vlaams Parlementslid
Partijbestuurslid

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail