Waar voor uw geld

Het voorlaatste budget van een legislatuur is op één na het belangrijkste. Voor het laatste jaar worden immers geen grote investeringen voorzien omdat die niet binnen de termijn gerealiseerd wordt. In oktober 2018 trekken we immers naar het stemhokje. Wat er dus nu niet in staat en ingevuld wordt komt er dan ook niet. Dit jaar moet u waar krijgen voor uw geld.

Op een aantal vlakken zijn de beloften van de CD&V al decennia oud. Het kan zijn dat deze meerderheid een visie heeft op wel héél lange termijn maar dat devalueert die beloften. Die meerderheid een spiegel voorhouden is dan ook een rol zodat u waar krijgt voor uw geld.

Waar voor uw geld is ook de rol die een oppositiepartij moet spelen. Het is ongezien dat oppositiepartijen instemmen met het budget. Het budget is immers hét beleidsdocument van de meerderheid. Oppositie die dit goedkeurt tekent niks minder dan een blanco cheque voor de CD&V-Open VLD-meerderheid. Tegen stemmen betekent in dit geval niet dat je het met alles oneens moet zijn maar dat dossier per dossier bekijkt.

De oppositie die geen alternatieven kan of wil aanbrengen geeft geen waar voor uw geld.

Als Project L&V zeggen wij niet dat onze gemeente slecht bestuurd wordt maar wel dat er nog een andere logica dan deze van de meerderheid is. Dat er thema’s zijn die anders kunnen bekeken worden.

Geert Neirynck

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail